Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/floorman.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5752
Oliebehandling - Floorman

Bedøm

 
4.388
Oliebehandling

Generelt om oliebehandling

Behandlingen er yderst holdbar, og træets naturlige struktur bevares og fremhæves.
Olieret gulve vedligeholdes med plejeolie. Dette giver et frisk look og udskyder en eventuel afslibning ude i fremtiden. Hvor ofte gulvet skal plejeolieres, afhænger af hvor meget slidtage gulvet er blevet udsat for. Såfremt at man har steder på gulvet der er mere udsat end andre, kan man med fordel oliebehandle disse steder pletvist, i stedet for at oliebehandle hele gulvet.

Sådan oliebehandler man et gulv:

OIiebehandling – sådan fungerer processen.

  1. Trægulvet afslibes og rengøres inden oliebehandlingen.
  2. Efter gulvafslibning og rengøringen af trægulvet, påføres oliebehandlingen med en bred pensel, for at få det bedste resultat og en pænere overflade efter endt oliebehandling. For at undgå at se pensel strøgende efter oliebehandlingen, påføres oliebehandlingen ikke på tværs, men på langs af trægulvets årer, uanset hvilken træsort du vælger at oliebehandle.
  3. Efter 1 x oliebehandling har tørret, påføres de sidste ønskede lag oliebehandlinger, der afslibes og poleres mellem oliebehandlingernes påføring.
  4. Trægulvet er efter oliebehandlingen klar til brug efter 1-7 dages tørretid, alt afhængigt af det specifikke produkt.

Almindelig oliebehandling

Vælger du at give gulvet en almindelig oliebehandling (naturolie), vil du ikke opleve en overflade som er ligeså stærk, som ved en lakbehandling, men du får til gengæld en overflade, som er nem at vedligeholde.

Oliebehandling med hvidpigmenteret olie

Den hvidpigmenteret olie kan anvendes på ludbehandlede lyse træsorter, hvis du ønsker at fremhæve det hvide look. Oliebehandlingen giver en silkemat overflade, der er modstandsdygtig over for snavs, hvilket gør, at gulvet er forholdsvis let at rengøre.

Sådan behandler man et gulv, som er blevet oliebehandlet

Efter en oliebehandling bør gulvet fejes med en blød kost eller støvsuges. Det er vigtigt, at støvsugeren har et børstemundstykke med bløde børster, inden du går i gang. På den måde undgår du at ridse gulvet.

Derudover bør et gulv som har fået en oliebehandling støvsuges ofte, således at snavs og lign. ikke trædes ned i gulvet og derved ridser. Hvis du vasker dit gulv, bør du være opmærksom på, at du benytter dig af rengøringsmidler som er beregnet til oliebehandlede gulve. Dernæst skal der anvendes så lidt vand som muligt.

Vasker du dit gulv, skal du ikke bruge brun sæbe eller rengøringsmidler som indeholder sulfo. Den første måned efter behandlingen, anbefaler vi, at du ikke vasker dit gulv. 
For at vedligeholde dit gulv anbefaler vi, at du behandler dit gulv med plejeolie en til to gange om året.

Brug aldrig sulfo, ammoniakbaseret rengøringsmiddel eller brun sæbe til rengøringen. Disse midler vil opløse olien, og desuden vil brun sæbe give en brun misfarvning.

Alternativer til oliebehandling

Ludbehandling
En ludbehandling giver et flot og lyst gulv i overfladen. Ludbehandling er velegnet, hvis du ønsker at bevare og fremhæve de naturlige årer i træet. Ludbehandling er et populært valg blandt vores kunder, og giver gulvet et rustikt og naturligt look. Mange vælger denne gulvbehandling, da den passer ind i de fleste hjem.
Maling af trægulv
Vælger du at få malet dit trægulv, mister du træets naturlige look. Vi oplever dog flere, som vælger denne form, da den kan give et slidt og gammelt trægulv nyt liv.
Lakbehandling
Vælger du denne efterbehandling af dit trægulv med lak, vil du opnå en slidstærk overflade, som let kan rengøres. Du kan vælge forskellige former for lakering af dit gulv, og alt efter hvilken behandling man vælger, vil man få et gulv med enten en blank, halvblank eller mat overflade. Fælles for disse er, at de er nemme at vedligeholde, hvilket gør det til et oplagt valg for de fleste gulve.

Tag os med på råd fra starten

Vores erfaring og faglige stolthed sikrer, at vi altid finder den optimale løsning til netop dit behov. Gennem en åben dialog og grundigt forarbejde garanterer vi i FLOORMAN, at det leverede stykke arbejde er mere end blot i orden