Bedøm

 
55
Maling af trægulv

Maling af trægulve

Gulvafslibning af gulve eller let afslibning skal fortages før du maler dine trægulve. Blandt vores kunder er de mest populære malerbehandlinger valg hvide eller grå gulve.

Vælger du at malerbehandle dit gulv, forsvinder træets naturlige farve. Mange vælger at få malerbehandlet gulvet, da det i forvejen har et gammelt og slidt udseende som kan veksles til et nyt og frisk udseende. malerbehandlingen gør samtidig gulvet mindre smudsmodtageligt, lettere at rengøre, mere skridsikkert og hygiejnisk. Når du vælger maling, skal du tage hensyn til, om gulvet udsættes for fugt eller slitage. Inden gulvet skal males, skal det være tørt.

Hvorfor vælge at male sit gulv?

Hvis du har et gammelt, slidt trægulv, så kan en malerbehandling være en flot løsning – og tilmed også praktisk. Malerbehandling af trægulv benyttes typisk, hvis gulvet er meget hærget, er meget gammelt eller hvis gulvet er for tyndt til at blive slebet. Ved at malerbehandle et trægulv undgår man at fjerne lag af et gulv, der ikke tåler yderligere gulvafslibning. Hvis trægulvet har mange sømhuller fra eks. tidligere fastsømmede tæpper eller linoleum, kan man, ved at spartle og male, udligne hullerne og dermed få flotte gulve igen.

Vedligeholdelse og rengøring af malede trægulve

Har du et malet trægulv, så rengør du det på samme måde som et lakeret gulv med en støvsuger eller kost. Er det ikke nok, kan man anvende en opvredet klud. Anvend ikke andre rengøringsmidler end sæbespæner opløst i vand. Husk at tørre gulvet grundigt af bagefter.

Alternativer til maling af trægulv

Lakbehandling
Vælger du denne efterbehandling af dit trægulv med lak, vil du opnå en slidstærk overflade, som let kan rengøres. Du kan vælge forskellige former for lakering af dit gulv, og alt efter hvilken behandling man vælger, vil man få et gulv med enten en blank, halvblank eller mat overflade. Fælles for disse er, at de er nemme at vedligeholde, hvilket gør det til et oplagt valg for de fleste gulve.

Oliebehandling
Vælger du denne form for gulvbehandling får du en silkemat overflade, der samtidig er modstandsdygtig over for snavs og slid. Under behandlingen vil olien trænge ned i træets porer og fremhæve træets naturlige årer. Vælger du at behandle dit trægulv med olie, vil du opleve, at det får en slidstærk overflade, samtidig med at olien fremhæver træets naturlige struktur og årer.

Ludbehandling
En ludbehandling giver et flot og lyst gulv i overfladen. Ludbehandling er velegnet, hvis du ønsker at bevare og fremhæve de naturlige årer i træet. Ludbehandling er et populært valg blandt vores kunder, og giver gulvet et rustikt og naturligt look. Mange vælger denne gulvbehandling, da den passer ind i de fleste hjem.

Tag os med på råd fra starten

Vores erfaring og faglige stolthed sikrer, at vi altid finder den optimale løsning til netop dit behov. Gennem en åben dialog og grundigt forarbejde garanterer vi i FLOORMAN, at det leverede stykke arbejde er mere end blot i orden