Bedøm

 
4.5812
Ludbehandling af trægulve

Hvad er ludbehandling

En ludbehandling giver et flot og lyst gulv i overfladen. Ludbehandling er velegnet, hvis du ønsker at bevare og fremhæve de naturlige årer i træet. Ludbehandling er et populært valg blandt vores kunder, og giver gulvet et rustikt og naturligt look. Mange vælger denne gulvbehandling, da den passer ind i de fleste hjem.

Sådan ludbehandler man et gulv:

Ludbehandling – sådan fungerer processen.

  1. Trægulvet afslibes og rengøres inden ludbehandlingen.
  2. Efter gulvafslibning og rengøringen af trægulvet, påføres ludbehandlingen med en bred pensel, for at få det bedste resultat og en pænere overflade efter endt ludbehandling. For at undgå at se pensel strøgende efter ludbehandlingen, påføres ludbehandlingen ikke på tværs, men på langs af trægulvets årer, uanset hvilken træsort du vælger at ludbehandle, dog kan der ikke vælges mørke træsorter til ludbehandling, da en ludbehandling har til opgave at få det hvide frem i lyse træsorter, og derfor ludbehandles de mørke træsorter ikke.
  3. Efter ludbehandlingen har tørret, er trægulvet nu klar til brug, eller til efterfølgende overfladebehandling, man kan nemlig efter en ludbehandling vælge at benytte lak eller olie som beskyttende lag, FLOORMAN anbefaler at der derfor benyttes en af disse løsninger efter endt ludbehandling, da dette giver et mere vedligeholdelsesfrit resultat, end ved valg af blot 1 x ludbehandling. Såfremt at man efter 1 x ludbehandling ikke ønsker at få påført hverken olie eller lak, man efter en ludbehandling efterbehandle gulvet med voks, for at gulvet ikke skal være helt ubeskyttet.

Ludbehandling med hvid lud

Hvis du vælger at behandle med hvid lud, opnår man et lyst gulv, der tydeligt fremhæver træets oprindelige nuancer, dog i en lys nuance. Ludbehandlingen går her ind og hæmmer træets naturlige gulningsproces.

Ludbehandling med naturlud

Hvis du vælger at behandle dit trægulv med naturlud, bliver gulvets naturlige træfarve og synlige træstruktur bevaret. Vælger du denne ludbehandling, får du et gulv med et råt look sammenlignet med lak- og oliebehandlinger. Ludbehandlingen går også her ind og hæmmer træets naturlige gulningsproces.

Vedligeholdelse af gulve med ludbehandling

Vedligeholdelse af gulve, der kun har fået en ludbehandling, kræver jævnlig vask med sæbespåner, der opløses i vand. Ved at gøre dette, lægges der en hinde på gulvets overflade, der fungerer som værn mod snavs og skidt. Der findes sæber, der egner sig til specielle typer af ludbehandlede trægulve. Vær opmærksom på, at en natursæbe vil få gulvet til at gulne en smule. Hos den lokale farvehandler, byggemarked eller supermarked vil du ofte kunne finde en speciel sæbe, hvori der er tilsat hvid pigment. Denne type sæbe vil bidrage til bevarelsen af det hvidskurede, rustikke look, der kendetegner et trægulv som har modtaget en ludbehandling.

Tag os med på råd fra starten

Vores erfaring og faglige stolthed sikrer, at vi altid finder den optimale løsning til netop dit behov. Gennem en åben dialog og grundigt forarbejde garanterer vi i FLOORMAN, at det leverede stykke arbejde er mere end blot i orden